Zupa owocowa na Wigilię
Wigilijny barszcz czy grzybową świetnie zastąpi zupa owocowa z suszonych śliwek, jabłek i gruszek. Zobaczcie jak ją przygotować!

Opublikowano: 12.12.2014, 08:58
Reklama
Zupa z suszonych owoców świetnie pasuje na wigilijną wieczerzę!
Reklama

fot. serwis prasowy CYKORIA
Składniki na zupę owocową:
- garść suszonych śliwek
- garść suszonych jabłek
- garść suszonych gruszek
- garść suszonych wiśni lub żurawiny
- mąka ziemniaczana
- cukier
- cynamon
- szczypta soli
Sposób przygotowania zupy:
1. Przepłukane pod bieżącą wodą owoce gotuj z solą do miękkości.
2. Dodaj cukier - ilość według uznania, w zależności od upodobań.
3. Zagęść mąką ziemniaczaną, rozcieńczoną w zimnej wodzie.
4. Mieszaj, zagotuj i podaj od razu na stół.
5. Posyp cynamonem.
Reklama
Na podstawie materiałów prasowych firmy CYKORIA
Reklama
Reklama
Reklama