Reklama
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 kawałki białej kiełbaski ugotowanej
  • 1 główka czosnku obrana
  • 4 cebulki szalotki
  • garść małych pieczarek
  • 1–2 kiści pomidorków czereśniowych na szypułce, dobrze umytych
  • 1 łyżka suszonych ziół (np. majeranek, cząber, tymianek)
  • 1–2 łyżki lekkiego oleju roślinnego
  • świeże zioła, np. tymianek, majeranek, oregano
Reklama
Przygotowanie:

W kwietniowym numerze "Urody Życia" znajdziecie jak co miesiąc, wiele przepisów Agnieszki Maciąg! Zobaczcie jeden z nich - pomysł na białe kiełbaski pieczone z warzywami, idealne na Wielkanoc!

  1. Piekarnik nagrzej do 220 C.
  2. Cebulki obierz i przekrój na ćwiartki. Pieczarki umyj i przekrój na połówki.
  3. Na brytfance ułóż ugotowane kiełbaski oraz warzywa (razem z całymi ząbkami czosnku), suszone zioła wymieszaj z olejem i miksturą polej warzywa.
  4. Piecz około 15 min lub tak długo, aż kiełbaski i warzywa się zarumienią.

Więcej przepisów autorstwa Agnieszki Maciąg znajdziecie w kwietniowym numerze "Urody Życia", luksusowego magazynu dla kobiet. Już w sprzedaży!

"Uroda Życia" do kupienia także z nową komedią Jerzego Stuhra pt. "Obywatel", z Sonią Bohosiewicz i Maciejem Stuhrem w rolach głównych. Książka z filmem na DVD w sprzedaży wraz z miesięcznikiem.

Reklama

Zobacz inne wielkanocne przepisy:

Mazurek cytrynowo-szafranowy - przepis
Kokosowy mazurek na waflach - przepis
Mazurek pomarańczowy - przepis video

Reklama
Reklama
Reklama