Stek angielski
Rozgrzać olej na patelni, smażyć mięso przez kilka minut i zdjąć z patelni. Wrzucić cebulę i selera i smażyć przez około 5 minut, aż będą miękkie. Dodać pieczarki i smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać mięso i musztardę. Stopniowo dodawać piwo i sos worcester. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę. Podawać na gorąco z ryżem lub ziemniakami.

Opublikowano: 14.06.2007, 11:34
Reklama
Składniki
- 550 g polędwicy, pociętej na kwadraty
Reklama

Sposób przygotowania
Rozgrzać olej na patelni, smażyć mięso przez kilka minut i zdjąć z patelni. Wrzucić cebulę i selera i smażyć przez około 5 minut, aż będą miękkie. Dodać pieczarki i smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać mięso i musztardę.
Reklama
Stopniowo dodawać piwo i sos worcester. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę. Podawać na gorąco z ryżem lub ziemniakami.
Reklama
Reklama
Reklama