Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 sznycle wieprzowe po 15 dag (z szynki, łopatki)
  • pęczek białych szparagów
  • kieliszek białego wina
Reklama

Dodatki:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • łyżka mąki
  • długi szczypior
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Szparagi opłucz pod zimną wodą, odetnij zdrewniałe końce, obierz. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj około 5 minut, osącz.
  2. Sznycle opłucz i osusz. Włóż pomiędzy dwie warstwy folii i rozbij na płaty grubości około 1 cm. Sznycle posmaruj cienko musztardą i ułóż na nich po kilka szparagów. Zwiń w roladki, zwiąż sparzonym wrzątkiem szczypiorem. Oprósz solą, pieprzem oraz mąką.
  3. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, włóż roladki i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron. Podlej białym winem i duś na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie wystarczająco miękkie (około 15 minut).
Reklama
Reklama
Reklama