Quesadillas z pieczarkami - przepis składniki i przygotowanie
Danie prosto z Meksyku: oto pyszne quesadillas z pieczarkami!

Opublikowano: 25.10.2016, 05:59
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag sera żółtego
 - 20 dag pieczarek
 - cebula
 - 8 dużych tortilli
 - 2 łyżki masła
 - sól
 - pieprz
 - słodka papryka
 - curry
 - ząbek czosnku
 
Przygotowanie:
Zobacz przepis na quesadillas z pieczarkami! Oczywiście, pomysł warto modyfikować według własnych upodobań - dorzucić podsmażoną pierś kurczaka, kawałki cukinii lub inne warzywa. Będzie pysznie!
- Na patelnię wrzuć masło, a gdy się roztopi umieść na nim oczyszczone i pokrojone pieczarki.
 - Cebulę i czosnek posiekaj, wrzuć na patelnię.
 - Posyp przyprawami i duś wszystko razem, aż pieczarki zmiękną.
 
- Ser żółty utrzyj na tarce.
 - Na 4 tortillach rozsyp ser, na nim rozłóż podsmażone z cebulą i czosnkiem pieczarki.
 - Wierzch pieczarek również pokryj serem.
 
Wołowina po meksykańsku - przepis video
- Na serze umieść placki tortilla, aby przykryły wszystkie warstwy.
 - Quesadillas smaż na suchej patelni, po kilka minut z każdej strony. Uważaj, aby się nie zwęgliły!
 - Po podpieczeniu, pokrój placki na trójkąciki.
 
Reklama
Reklama
Reklama

