Quesadillas z pieczarkami - przepis składniki i przygotowanie
Danie prosto z Meksyku: oto pyszne quesadillas z pieczarkami!

Opublikowano: 25.10.2016, 05:59
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag sera żółtego
- 20 dag pieczarek
- cebula
- 8 dużych tortilli
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- curry
- ząbek czosnku
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na quesadillas z pieczarkami! Oczywiście, pomysł warto modyfikować według własnych upodobań - dorzucić podsmażoną pierś kurczaka, kawałki cukinii lub inne warzywa. Będzie pysznie!
- Na patelnię wrzuć masło, a gdy się roztopi umieść na nim oczyszczone i pokrojone pieczarki.
- Cebulę i czosnek posiekaj, wrzuć na patelnię.
- Posyp przyprawami i duś wszystko razem, aż pieczarki zmiękną.
- Ser żółty utrzyj na tarce.
- Na 4 tortillach rozsyp ser, na nim rozłóż podsmażone z cebulą i czosnkiem pieczarki.
- Wierzch pieczarek również pokryj serem.
Wołowina po meksykańsku - przepis video
Reklama
- Na serze umieść placki tortilla, aby przykryły wszystkie warstwy.
- Quesadillas smaż na suchej patelni, po kilka minut z każdej strony. Uważaj, aby się nie zwęgliły!
- Po podpieczeniu, pokrój placki na trójkąciki.
Reklama
Reklama
Reklama