Pieczarki po grecku - przepis
Lubisz śródziemnomorskie klimaty w kuchni? Wypróbuj pieczarki po grecku!

Opublikowano: 06.07.2018, 20:36
Reklama
Składniki
Reklama

1/2 kg małych pieczarek
Sposób przygotowania
Pieczarki umyć, skropić sokiem z cytryny. Zagotować wodę z oliwą, zmiażdżonymi przyprawami i 1/2 łyżeczką soli. Gotować na małym ogniu 3 min.
Włożyć pieczarki i pomidory sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Zagotować, gotować jeszcze ok. 5 min.
Reklama
Wyjąć same pieczarki, wyłożyć na salaterkę. Sos gotować jeszcze kilka minut, bez przykrycia, aż zgęstnieje. Gotowym sosem zalać grzyby. Podawać ostudzone.
Reklama
Reklama
Reklama