Groszek ptysiowy - przepis
Groszek ptysiowy idealnie pasuje do kremowych zup. Może być ciekawym dodatkiem do wielkanocnego menu obiadowego!

Opublikowano: 28.03.2013, 05:55
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- woda
- 5 dag masła
- sól
- 3/4 szklanki mąki
- 3 jajka
Reklama
Przygotowanie:
- Zagotuj szklankę wody z 5 dag masła i szczyptą soli.
- Wsyp 3/4 szklanki mąki, wymieszaj, mieszając podgrzewaj, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Zestaw z ognia, wystudź.
- Miksuj, dodając kolejno 3 jajka.
- Na blachę wyłożoną pergaminem wyciskaj szprycką małe kulki. Upiecz w temp. 180 st. C na rumiano.
Reklama
Reklama
Reklama