Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 35 dag wołowiny
  • 35 dag wieprzowiny
  • cebula
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz pomysł na cevapcici - przepis na grilla, który posmakuje wszystkim!

  1. Mięso opłucz, przepuść przez maszynkę do mielenia.
  2. Cebulę obierz, zetrzyj na małych oczkach, odciśnij płyn.
  3. Miąższ dodaj do mięsa.
  4. Mięso skrop lodowatą wodą, dodaj sól i pieprz, wyrób jednolitą masę.
  5. Podziel ją na 8 części, z każdej uformuj wałeczek, nadziej go na patyczek do szaszłyków.
  6. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Wałeczki ułóż na ruszcie grilla, piecz przez około 15 minut, co jakiś czas obracając.
  8. Podawaj z drobno pokrojoną cebulą, ajwarem i pieczywem.
Reklama

Zobacz inne dania kuchni świata:

Kurczak po hindusku - przepis
Tarator - przepis
Chinkali - gruzińskie pierożki

Reklama
Reklama
Reklama