Przystawka z kurczaka - przepis składniki i przygotowanie
Pomysł na efektowną i smaczną przekąskę.

Opublikowano: 11.04.2014, 09:15
Reklama
Ilość kalorii: 415
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 małe, podwójne piersi z kurczaka
- 5 dag rodzynek
- 5 dag żurawiny
- duży por
- 2 łyżki oleju
- 10 dag sera pleśniowego
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na przystawkę z kurczaka!
- Piersi podziel na pojedyncze filety.
- Połóż płasko na desce do krojenia i każdy natnij głęboko z jednej strony.
- Oprósz solą i pieprzem.
- Rodzynki opłucz, namocz, osącz.
- Żurawinę dokładnie umyj, osącz.
- Pora oczyść, przekrój wzdłuż na 4 części, dokładnie wypłucz i osusz.
- Pokrój w paski, przesmaż na oleju.
- Dodaj rodzynki, chwilę podduś, dopraw, ostudź.
- Wymieszaj z żurawinami i pokrojonym w kostkę serem.
- Filety ułóż w żaroodpornym naczyniu nacięciami do góry.
- Nacięcia napełnij przygotowanym farszem.
- Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika o temp. 200 st. C i piecz 30-35 min.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na przekąski:
Ziemniaki faszerowane - przepis
Muffiny ze szpinakiem - przepis
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Reklama
Reklama
Reklama