Przepis na cevapcici - danie kuchni chorwackiej
Najlepsze z ryżem lub frytkami!

Opublikowano: 09.09.2014, 10:19
Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 30
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 40 dag wołowiny
- 20 dag wieprzowiny
- cebulka
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na cevapcici!
- Mięso opłucz, osusz, pokrój na kawałki.
- Drobno zmiel razem z cebulą i ząbkami czosnku (cebulę możesz też zetrzeć na tarce i dodać po odciśnięciu soku).
- Masę skrop lodowatą wodą, dodaj sól i sporo świeżo zmielonego pieprzu.
- Dokładnie wyrób mięsną masę.
- Formuj z niej niezbyt grube wałeczki długości palca, dobrze schłodź w lodówce.
- Kiełbaski kładź na ruszcie grilla i piecz ok. 15 min, co jakiś czas obracając.
Reklama
Zobacz inne przepisy na mięsne dania:
Zapiekanka z makaronem i mięsem - przepis
Gulasz z warzywami - przepis
Grillowany oscypek - przepis
Pizza z mięsem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama