Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 30
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag wołowiny
  • 20 dag wieprzowiny
  • cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na cevapcici!

  1. Mięso opłucz, osusz, pokrój na kawałki.
  2. Drobno zmiel razem z cebulą i ząbkami czosnku (cebulę możesz też zetrzeć na tarce i dodać po odciśnięciu soku).
  3. Masę skrop lodowatą wodą, dodaj sól i sporo świeżo zmielonego pieprzu.
  4. Dokładnie wyrób mięsną masę.
  5. Formuj z niej niezbyt grube wałeczki długości palca, dobrze schłodź w lodówce.
  6. Kiełbaski kładź na ruszcie grilla i piecz ok. 15 min, co jakiś czas obracając.
Reklama

Zobacz inne przepisy na mięsne dania:

Zapiekanka z makaronem i mięsem - przepis
Gulasz z warzywami - przepis
Grillowany oscypek - przepis
Pizza z mięsem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama