Przepis na bigos - 10 przepisów
Bigos, tradycyjne danie kuchni polskiej, może zagościć na Twoim stole w nieco innym wydaniu...

Opublikowano: 29.05.2019, 21:02
Reklama
Tradycyjny bigos, opiewany przez wielu poetów, w tym Adama Mickiewicza w "Panu Tadeuszu", składał się z kiszonej i świeżej kapusty, mięsa, suszonych śliwek, cebuli oraz przypraw. Dla lepszego smaku dodawano do niego czasem miód. Smak i zapach bigosu to coś, co bezsprzecznie kojarzone jest z kuchnią staropolską.
Reklama
Przepisy na bigos
Dziś bigos nadal jest gotowany i jedzony z wielkim apetytem. Jako jedno z tradycyjnych dań kuchni polskiej utrzymuje się w czołówce głównych potraw podawanych szczególnie podczas świąt! Zobacz, jak je przygotować!
Reklama
Zobacz inne przepisy świąteczne:
Pierniczki - przepis
Tradycyjne potrawy wigilijne
Ciasta na Boże Narodzenie
Zobacz 10 przepisów na pyszny bigos!
Reklama
Reklama
Reklama