Dania z fasolki szparagowej - 18 przepisów
Przepisy z fasolką szparagową to letni hit! Wykorzystaj sezon na to warzywo!

Co zrobić z fasolki szparagowej? Jest niezbędnym składnikiem zapiekanek, sałatek, tart, zup i innych dań. Kochamy ją jeść także w postaci nieprzetworzonej - z wody, gotowaną na parze lub serwowaną z apetyczną zasmażką.
Zobacz inne zbiory przepisów:
Co zrobić z kurek - 16 przepisów
Bób - przepisy na dania z bobem
Przetwory z jagód - 11 przepisów
Dania z fasolki szparagowej są właściwie całorocznym przebojem: w czerwcu i lipcu korzystamy do woli z pełni sezonu na to smakowite warzywo, a zimą przyrządzamy smakołyki z mrożonek.
Fasolka szparagowa: królowa stołów
Dlaczego warto przyrządzać dania z fasolki szparagowej? To warzywo jest idealne dla osób, które dbają o linię - zawiera bardzo dużo błonnika i jest niskokaloryczna (w 100 gramach znajduje się tylko 27 kalorii). Dodatkowo stanowi źródło kwasu foliowego. Jej walory smakowe pozostają z pewnością bezdyskusyjne! Czy istnieje ktoś, kto nie kocha fasolki szparagowej?