Reklama

Co zrobić z fasolki szparagowej? Jest niezbędnym składnikiem zapiekanek, sałatek, tart, zup i innych dań. Kochamy ją jeść także w postaci nieprzetworzonej - z wody, gotowaną na parze lub serwowaną z apetyczną zasmażką.

Reklama

Zobacz inne zbiory przepisów:

Co zrobić z kurek - 16 przepisów
Bób - przepisy na dania z bobem
Przetwory z jagód - 11 przepisów

Dania z fasolki szparagowej są właściwie całorocznym przebojem: w czerwcu i lipcu korzystamy do woli z pełni sezonu na to smakowite warzywo, a zimą przyrządzamy smakołyki z mrożonek.

Reklama

Fasolka szparagowa: królowa stołów

Dlaczego warto przyrządzać dania z fasolki szparagowej? To warzywo jest idealne dla osób, które dbają o linię - zawiera bardzo dużo błonnika i jest niskokaloryczna (w 100 gramach znajduje się tylko 27 kalorii). Dodatkowo stanowi źródło kwasu foliowego. Jej walory smakowe pozostają z pewnością bezdyskusyjne! Czy istnieje ktoś, kto nie kocha fasolki szparagowej?

Zobacz 18 przepisów na dania z fasolki szparagowej!

Reklama
Reklama
Reklama