Reklama
Składniki:

2 szkl. cukru,
kostka margaryny,
2 łyżki kakao.
Ciasto:
2 szkl. mąki tortowej,
4 jajka,
łyżka proszku do pieczenia,
aromat rumowy,
margaryna do wysmarowania formy,
6 śliwek,
2 jabłka,
2 gruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Cukier, kakao i margarynę rozpuścić. Ostudzić. Odlać pół szklanki masy na polewę. Odstawić. Do ostudzonej masy dodać mąkę, cztery żółtka (białka ubić na pianę i odstawić), proszek, aromat i pokrojone owoce. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Na końcu delikatnie dodać pianę z ubitych białek. Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem formę. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut. Polać polewą.

Reklama
Reklama
Reklama