Zapiekany ryż z jabłkami

Opublikowano: 19.03.2008, 21:40
Reklama
Składniki:
4 jabłka,
50 dag cukru,
1 szklanka ryżu,
2 szklanki wody,
3 łyżki rodzynek,
1 łyżka masła,
pół łyżki cynamonu,
dżem,
3 łyżki cukru.
Reklama
Przygotowanie:
Szklankę ryżu wsypać do wrzącej wody. Dodać łyżkę masła. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Ugotować. U środków włożyć konfiturę ewentualnie rodzynki z cukrem i cynamonem. Wysmarować formę tłuszczem. Położyć część ryżu, nastęnie jabłka i przykryć ryżem. Posypać cukrem i cynamonem. Dołożyć rodzynki i oprószyć masłem. Piec przez pół godziny w temp. 180 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama