Reklama
Składniki:
- 8 dużych brzoskwiń
- 2 całe jajka
- 2 żółtka
- 10 czubatych łyżek cukru pudru
- 1,5 łyżki soku cytrynowego
- 6 czubatych łyżek wiórków kokosowych
- borówki amerykańskie
- masło do wysmarowania naczynek
Reklama
Przygotowanie:
1. Brzoskwinie opłucz, przekrój, usuń pestki i pokrój w ćwiartki. Jajka połącz z żółtkami i ubij na gładki krem z cukrem pudrem i sokiem cytrynowym. Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj.
Reklama
2. Owoce ułóż w czterech wysmarowanych masłem, małych, kwadratowych naczyniach do zapiekania. Zalej masą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 15 minut w temperaturze 190 stopni C, aż masa się zetnie, a wierzch zezłoci. Przed podaniem posyp borówkami.
Reklama
Reklama
Reklama