Winogronowy tort z galaretką

Opublikowano: 28.04.2008, 20:10
Reklama
Składniki:
1 gotowy blat biszkoptowy,
50 dag winogron,
3 galaretki owocowe,
budyń waniliowy,
2 szklanki mleka.
Reklama
Przygotowanie:
Biszkopt ułożyć w tortownicy. Winogrona umyć, przekroić na połówki, wyjąć pestki. Zagotować 3 szklanki wody. Wsypać wszystkie galaretki, rozpuścić mieszając. Na cieście ułożyć winogrona (1/4 zostawić do dekoracji), zalać tężejąca galaretką. 1/3 galaretki zostawić. Tort wstawić do lodówki do zastygnięcia galaretki. Budyń rozpuścić w 1/4 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować. Wlać rozpuszczony budyń, zagotować, wystudzić. Budyniem posmarować powierzchnię galaretki. Winogrona odłożone do dekoracji ułożyć na budyniu i zalać pozostałą galaretką.
Reklama
Reklama
Reklama