Reklama
Składniki:

Ciasto:
25 dkg margaryny,
1 1/2 szklanki cukru,
2 szklanki mąki,
8 łyżek białego wina,
2 łyżki wody,
2 łyżki kakao,
4 jaja,
2 płaskie łyzeczki proszku do pieczenia.
Masa:
50 dkg sera,
4 jaja,
4 łyżki grysiku,
1/2 masła,
1 szklanka cukru pudru,
cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Reklama
Przygotowanie:

Margarynę, cukier, wino, wodę i kakao zagotować na wolnym ogniu. Schłodzić i wymieszać z żółtkami , mąką i proszkiem. Z białek ubić pianę. Wymieszać. Wlać ciasto do formy. Masa: utrzeć cukier z masłem. Ciągle ucierając, dodawać po żółtku. Ucierać, dodając ser zmielony, grysik, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę. Połączyć. Masę serową nakładać łyżką na ciasto. W czasie pieczenia ciasto powinno miejscami wypłynąć i przykryć masę serową.

Reklama
Reklama
Reklama