Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 opakowania małych okrągłych wafli
  • puszka słodkiego mleka skondensowanego
  • bakalie do dekoracji (wg uznania)
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na wafle domowe!

  1. Puszkę z mlekiem włóż do garnka z wodą i gotuj na wolnym ogniu około 4 godzin.
  2. Po tym czasie puszkę z mlekiem wystudź i otwórz.
  3. Utworzony w środku kajmak powinien być gęsty i złoty.
  4. Wafelki smaruj masą kajmakową i składaj (po kilka) według uznania.
  5. Możesz wafelki udekorować, np. posmaruj masą kajmakową wierzch wafla i ułóż bakalie.
Reklama

Sprawdź inne nasze przepisy na desery:

Blok czekoladowy - przepis
Lizaki z pianek - przepis
Banany w cieście francuskim - przepis

Reklama
Reklama
Reklama