Wafle domowe - przepis składniki i przygotowanie
Deser bardzo łatwy w przygotowaniu!

Opublikowano: 18.03.2014, 09:10
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 opakowania małych okrągłych wafli
- puszka słodkiego mleka skondensowanego
- bakalie do dekoracji (wg uznania)
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na wafle domowe!
- Puszkę z mlekiem włóż do garnka z wodą i gotuj na wolnym ogniu około 4 godzin.
- Po tym czasie puszkę z mlekiem wystudź i otwórz.
- Utworzony w środku kajmak powinien być gęsty i złoty.
- Wafelki smaruj masą kajmakową i składaj (po kilka) według uznania.
- Możesz wafelki udekorować, np. posmaruj masą kajmakową wierzch wafla i ułóż bakalie.
Reklama
Sprawdź inne nasze przepisy na desery:
Blok czekoladowy - przepis
Lizaki z pianek - przepis
Banany w cieście francuskim - przepis
Reklama
Reklama
Reklama