Wieniec z ciasta orzechowego

Składniki:
- kostka margaryny
- 4 jajka
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. mielonych orzechów
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szkl. mąki pszennej
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
- 10 dag suszonej żurawiny
- 1/2 pomarańczy
- 1 szkl. śmietanki kremówki
- cukier waniliowy
- mielone i całe orzechy i żurawina do dekoracji
Przygotowanie:
1. Miękką margarynę utrzyj z cukrem. Ucierając wbijaj po jajku, każde przesypując mąką ziemniaczaną. Gładką masę ucieraj dalej, stopniowo dosypując resztę mąki ziemniaczanej, orzechy, proszek do pieczenia, mąkę pszenną i otartą skórkę pomarańczową. Na koniec domieszaj sok z pomarańczy i żurawinę.
2. Ciasto równomiernie rozsmaruj w formie z kominem. Piecz około 60 min w temp. 180 st. C. Ostudź.
3. Śmietankę z cukrem waniliowym ubij na sztywno. Posmaruj nią ciasto. Oprósz mielonymi orzechami. Udekoruj połówkami orzechów i żurawiną.