Reklama
Składniki:

Ciasto :
20 dag mąki,
10 dag masła,
7,5 dag cukru,
posiekana laska wanilii,
jajko.
Masa:
10 dag masła,
15 dag cukru,
paczka cukru waniliowego,
3 jajka,
budyń waniliowy,
skórka starta z 1 cytryny,
75 dag twarogu.

Reklama
Przygotowanie:

Ciasto: zagnieść ze wszystki skłądników. Położyć na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować na placek średnicy 34 cm i włozyć do okrągłej formy 26, formułując rant wysokości 4 cm. Nakłuć widelcem. Masa: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Oddzielić jajka od żółtek. Żółtka dodać do masy maślanej wraz ze zmielonym twarogiem, proszkiem budyniowym i skórką z cytryny. Z białek ubić sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z masą serową. Ułożyć masę na cieście. Piec w termoobiegu w temp. 175 st. C przez 60 minut.

Reklama
Reklama
Reklama