Reklama
Składniki:

- 2 szklanki mleka
- laska wanilii
- 4 żółtka
- szklanka miodu
- 2 dag mąki ziemniaczanej
- 5 dag kakao
- 25 dag masła
- paczka biszkoptów
- 1/4 szklanki soku z pomarańczy
- 50 dag truskawek
- śmietank

Reklama
Przygotowanie:

Mleko zagotuj z wanilią, odcedź. Żółtka utrzyj z miodem, mąką i kakao; wlej do masy mleko, mieszając. Wstaw do naczynia z gorącą wodą i ubijaj na parze ok. 10 minut. Zdejmij z ognia i ucierając, dodaj masło. Biszkopty skrop sokiem, wyłóż nimi formę, nalej mniejszą część kremu i obłóż truskawkami. Znowu zalej kremem i włóż do lodówki na dwie godziny. Udekoruj bitą śmietaną.

Reklama
Reklama
Reklama