Reklama
Ilość kalorii: 215
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 16
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag masła lub margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół cytryny
  • 30 dag malin
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na ucierane ciasto z malinami!

  1. Masło pokrój na małe kawałki, gdy zmięknie, ucieraj je z cukrem, dodając po jednym żółtku, aż powstanie puszysty krem.
  2. Połącz ze skórką startą z cytryny i wyciśniętym z niej sokiem.
  3. Białka ubij na sztywną pianę.
  4. Wyłóż na masę maślaną, posyp mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
  5. Delikatnie wymieszaj łyżką.
  6. Prostokątną blachę średniej wielkości wyłóż papierem do pieczenia.
  7. Przelej do niej ciasto, równomiernie rozprowadź.
  8. Posyp malinami, delikatnie powciskaj je w ciasto.
  9. Blachę z ciastem wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni C i piecz około 50 min.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na ciasta z malinami:

Czekoladowy sernik z malinami bez pieczenia - przepis
Tarta z malinami - przepis
Czekoladowy torcik z malinami - przepis
Czekoladowy deser z malinami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama