Ucierany placek bezglutenowy z malinami - przepis składniki i przygotowanie
Dla osób, które muszą przestrzegać specjalnej diety: ucierany placek bezglutenowy z malinami!

Opublikowano: 29.07.2016, 06:44
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 10 dag smalcu
- 3 jajka
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka mąki bezglutenowej (170 g)
- 30 dag malin
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na ucierany placek bezglutenowy z malinami!
- Smalec utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku.
- Następnie dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
- Tortownicę o średnicy 21 cm wysmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.
- Do formy przełóż ciasto i rozprowadź.
- Na cieście ułóż owoce.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piecz mniej więcej 30 minut.
- Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.
Reklama
Zobacz więcej przepisów z malinami:
Babeczki malinowe - przepis
Ucierane ciasto z malinami - przepis
Jak zrobić dżem malinowy?
Polędwiczki z malinami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama