Reklama
Składniki:

12 dag mąki,
1 łyżka cukru,
1 łyżka masła,
1 jajko.
Masa:
12 dag cukru,
2 białka,
sok z 1 cytryny,
25 dag fig,
25 dag rodzynków,
25 dag siekanych migdałów,
25 dag cykaty,
6 dag smażonej skórki pomarańczowej,
pół łyżeczki korzeni (goździki, cynamon),
pół szklanki mąki ziemniaczanej.

Reklama
Przygotowanie:

Zagnieść ciasto. Formę wysmarować tłuszczem. Wylepić ciastem. Z białek, cukru i soku z cytryny ubić sztywną pianę. Bakalie pokroić. Wymieszać z pianą. Wsypać mąkę, goździki i cynamon. Dokładnie wymieszać. Ułożyć na cieście. Papier pomarować masłem. Ułożyć na pianie. Piec 45 minut.

Reklama
Reklama
Reklama