Reklama

Deser jogurtowo-lodowy owocowa lekkość

Składniki:

Reklama
  • lody jogurtowe z wiśniami Grycan
  • sorbet z czarnej porzeczki Grycan
  • maliny – 150g
  • truskawki - 5 szt. (świeże lub mrożone)
  • jogurt naturalny - 150 ml
  • cukier - 1 łyżka
  • listek mięty

Przygotowanie:

  1. Przygotuj mus malinowy. W tym celu zmiksuj 100 g malin z łyżką cukru i 3-4 łyżkami wody.
  2. Na dno miseczki wlej mus malinowy, a następnie ułóż warstwę gęstego jogurtu (możesz go ewentualnie dosłodzić do smaku).
  3. Truskawki pokrój w plastry.
  4. Na jogurcie ułóż pozostałe maliny i pokrojone truskawki. Na wierzchu połóż po jednej porcji lodów jogurtowych z wiśniami Grycan oraz sorbetu z czarnej porzeczki Grycan.
  5. Udekoruj listkiem mięty.

Deser jogurtowo-lodowy porcyjka zdrowia:

Składniki:

  • lody jogurtowe Grycan (świetnie sprawdzi się także sorbet z mango Grycan)
  • musli - 50g • brzoskwinia z puszki - 1 szt • banan - 1 szt.
  • jogurt naturalny - 200 ml
  • listek mięty do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Brzoskwinię pokrój w kostkę, a banana w plastry.
  2. Układaj kolejno warstwami musli, jogurt i brzoskwinie. Jogurt możesz dosłodzić do smaku
  3. Na wierzchu ułóż porcję lodów jogurtowych Grycan, a dookoła obłóż ją plastrami banana tak, aby przylegały do ścianek pucharu.
  4. Udekoruj listkiem mięty.

Deser jogurtowo-lodowy lekka truskawka

Składniki:

  • lody śmietankowe Grycan
  • truskawki 8-10 szt. (świeże lub mrożone)
  • łyżka cukru
  • jogurt naturalny 200 ml
  • listek mięty do dekoracji

Przygotowanie:

Reklama
  1. Przygotuj mus truskawkowy. W tym celu zmiksuj truskawki z łyżką cukru i 3-4 łyżkami wody.
  2. Wlej mus do pucharka, do 1/3 jego wysokości.
  3. Na musie ułóż jedną porcję lodów śmietankowych Grycan.
  4. Pokrój 2 duże truskawki w plastry i ułóż je nad musem, przyklejając do ścianek pucharka.
  5. Wlej jogurt naturalny, uzupełniając w ten sposób pucharek.
  6. Na koniec dodaj porcję lodów jogurtowych z truskawkami Grycan i udekoruj listkiem mięty.
Reklama
Reklama
Reklama