Truskawkowy tort z campari

Składniki:
25 dag maki,
12,5 dag masła,
6,5 dag cukru,
l jajko
70 dag truskawek,
3 łyżki mielonych migdałów,
375 ml soku z białych winogron,
125 ml campari,
5 dag cukru,
2 opakowania jasnej galaretki
sucha fasola,
5 dag posiekanych migdałów,
kilka listków melisy.
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto z: mąki, masła, cukru i jajka. Uformować kulę, owinąć folią i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować i przełożyć do do natłuszczonego okrągłego naczynia żaroodpornego. Przykryć pergaminem, wsypać fasolę. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut. Truskawki pokroić w ćwiartki lub przekroić na pół. Wystudzone ciasto posypać zmielonymi migdałami, wyłożyć truskawki tak abv powstał kopczyk. Przygotować galaretkę z dodatkiem soku winogronowego, campari i cukru. Galaretką polać truskawki i odstawić do stężenia. Tort udekorować posiekanymi migdałami i umytymi, osaczonymi listkami melisy.