Reklama
Składniki:

25 dag mąki,
15 dag masła,
25 dag cukru,
30 dag twarogu tłustego,
2 łyżki słodkiej śmietany,
2 jajka,
1 łyżka budyniu waniliowego,
40 dag truskawek.

Reklama
Przygotowanie:

Posiekać mąkę ze schłodzonym masłem. Wsypać 10 dag cukru. Zagnieść ciasto. Owinąć w folię aluminiową. Włożyć na 60 minut do lodówki. Tortowicę natłuścić i oprószyć mąką. Wypełnić ciastem. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut. Ser zmiksować ze śmietaną, żółtkami, budyniem i pozostałym cukrem. Wymieszać z pianą ubitą z białek. Masą posmarować spód. Umyć i osuszyć truskawki. Ułożyć na masie. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.

Reklama
Reklama
Reklama