Truskawkowy biszkopt

Opublikowano: 28.03.2008, 14:47
Reklama
Składniki:
4 jajka,
1 kg tuskawek,
5 łyżek mąki,
4 łyżki cukru,
galaretka truskawkowa.
Reklama
Przygotowanie:
Oddzielić zółtka od białek. Białka ubić. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodawać do żółtek na przemian po łyżce mąki i piany oraz proszek do pieczenia. Tortownicę wysmarować tłuszczem. Oprószyć bułką tartą.Upiec w temp. 180 st. C. Przygotować galaretkę. Ochłodzić. Wstawić do lodówki. Z umytych truskwek usunąc szypułki. Kiedy biszkopt przestygnie, ułożyć tuskawki. Polać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama