Reklama
Składniki:

Biszkopt:
3 jajka,
6 łyżek cukru,
6 łyżek oleju,
6 łyżek mąki,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa truskawkwa:
1/2 kg mrożonych truskawek,
2 serki homogenizowane waniliowe,
1 jogurt naturalny,
3 łyżki cukru pudru,
3 galaretki truskawkowe.

Reklama
Przygotowanie:

Z białek ubić pianę. Wsypać cukier. Nie przerywając ubijania, wlewać po jednym żółtku. Wlac olej. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wlac do blaszki. Piec w temp. 170 st. C przez 30 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Usunąć skórkę. Masa: rozmrowić owoce, odsączyć i zmiksować. Wymieszać z jogurtem, serkami i cukrem pudrem. W 300 ml wdoy rozpuścić galaretki. Poczekać, aż lekko stężeją. Dokąłdnie połączyć z masą. Włożyć do lodówki. Poczekać, aż zastygnie. Przygotować galaretkę truskawkową - tężejącą zalać ciasto. Włóżyć do lodówki do zastygnięcia.

Reklama
Reklama
Reklama