Reklama
Składniki:

- 10 dag mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- 25 dag cukru pudru
- 6 jajek
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 45 dag serka homogenizowanego
- cukier wanilinowy
- 1 łyżka żelatyny
- 20 dag czerwonych porzeczek lub malin
- 100 ml naparu herbaty
- 5 dag kruchych herbatników

Reklama
Przygotowanie:

1. Masło rozpuść, ostudź. Z białek ubij pianę. Żółtka utrzyj z 15 dag cukru pudru. Wymieszaj z przesianą mąką, kakao i masłem. Połącz z pianą z białek.
Ciasto przelej do tortownicy, piecz ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 180 st. C.

2. Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Podgrzej do rozpuszczenia, ostudź.

3. Serek utrzyj z cukrem wanilinowym i pozostałym cukrem pudrem. Połącz z połową zmiksowanych owoców i żelatyną. Wyłóż na nasączony herbatą czekoladowy spód i zastudź.

4. Herbatniki pokrusz, posyp nimi warstwę serową, lekko ugnieć łyżką.

Reklama

5. Tort udekoruj świeżymi owocami. By wyglądały jak na zdjęciu, wilgotne obtocz w cukrze.

Reklama
Reklama
Reklama