Reklama
Składniki:

- 3 kolorowe galaretki (zielona, czerwona, żółta)
- 4,5 szklanki pełnotłustego mleka
- opakowanie białej polewy czekoladowej
- listki mięty do dekoracji

Reklama
Przygotowanie:

1. Galaretkę zieloną rozpuść w 1,5 szklanki gorącego mleka. Gdy zacznie lekko tężeć, ubij ją mikserem, aby bardzo dokładnie spulchnić masę. Foremkę wyłóż folią spożywczą, wlej masę, schłodź.

2. W taki sam sposób przygotuj pozostałe galaretki. Foremkę odstaw do lodówki na 1,5 godziny. Polewę przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

Reklama

3. Mus wyłóż na półmisek, polej lekko przestudzoną polewą, za pomocą noża dokładnie ją rozprowadź. Odstaw, aby polewa zastygła. Deser podawaj udekorowany listkami mięty.

Reklama
Reklama
Reklama