Tort ze śliwkami

Opublikowano: 31.03.2008, 00:43
Reklama
Składniki:
20 dkg cukru pudru,
20 dkg migdałów,
20 dkg masła,
20 dkg biszkoptów,
30 dkg śliwek,
4 dkg smażonej skórki pomarańczowej,
10 jaj,
paczka cukru waniliowego,
tłuszcz i bułka tarta do tortownic,
lukier cytrynowy.
Reklama
Przygotowanie:
Wydrylować obrane ze skórki śliwki. Pokroić w paseczki. Obrać i zetrzeć migdały. Oddzielić żółka od białek. Utrzeć mało z cukrem i skórką pomarańczową. Ddoać kolejno żółtka. Z białek ubić pianę.Wymieszać z pianą z żółtek. Wsypać śliwki i starte migdały. Upiec. Ostudzić. Polukrować.
Reklama
Reklama
Reklama