Reklama
Składniki:
1 szklanka cukru,
3/4 szklanki mąki tortowej,
2 łyżki skrobi ziemniaczanej,
7 białek,
7 żółtek,
łyżka octu,
łyżka proszku do pieczenia,
kostka masła,
1/2 kostki margaryny zwykłej,
1/2 kg truskawek.
Reklama
Przygotowanie:
Z 5 białek i 3/4 szklanki cukru ubić pianę. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Żółtka z 5 jajek utrzeć z octem i dodać do masy z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy i upiec biszkopt. Pozostałe 2 jajka ubić z cukrem na puszystą masę na parze przy pomocy miksera. Odstawić do wystygnięcia. Następnie cały czas ucierając dodać po łyżce utartego masła z margaryną. Na koniec nie przerywając ucierania dodać truskawki. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 płaty, posmarować kremem z truskawek. Udekorować w/g uznania.
Reklama
Reklama
Reklama