Tort z dwóch kolorów

Składniki:
1 szklanka śmietany kremówki,
1 łyżeczka żelatyny instant,
2 tabliczki gorzkiej czekolady,
1 puszka ananasów,
2 paczki biszkoptów szampanek,
1 budyń waniliowy(z cukrem),
1 szklanka mleka,
10 dag masła,
1 łyżka startej czekolady.
Przygotowanie:
Podgrzać śmietanę. Rozpuścić w niej jedną czekoladę. Wstawić do lodówki. Ananasy osączyć(sok zostawić) i drobno pokroić. Przygotować budyń. Ostudzić. Zmiksować z ananasami i masłem. Spód tortownicy wyłożyć warstwą biszkoptów. Zrobić z nich również parkanik wokół rantów formy. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki soku z ananasów. Nasączyć biszkopty. Wyłożyć na nią masę budyniową. Czekoladę z kremówką wyjąć z lodówki i ubić. Ciemnym kremem przykryć poprzednią warstwę Wierzch wyrównać. Tort wstawić do lodówki na 2 godziny. Drugą czekoladę rozpuścić na parze. Rozsmarować na folii aluminiowej. Odstawić na 2 godziny. Następnie łopatką zeskrobać czekoladę formując ruloniki Posypać nim wierzch tortu i oprószyć tartą czekoladą.