Reklama
Składniki:

- 25 dag mąki
- 20 dag cukru pudru
- 20 dag masła
- 1 jajko
- 2 białka
- 2 łyżki śmietany
- 300 ml kremówki
- 1/2 galaretki pomarańczowej
- 2 pomarańcze
- owoce do dekoracji
- wiórki kokosowe

Reklama
Przygotowanie:

1. Masło utrzyj z 15 dag cukru, jajkiem, białkami, śmietaną. Dodaj mąkę, zagnieć ciasto, zrób z niego 4 cienkie krążki. Piecz je ok. 10 min w 180 st. C.

2. Galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody, ostudź. Pomarańcze obierz, pokrój na kawałki. Kremówkę ubij z pozostałym cukrem pudrem.

Reklama

3. Dwa krążki przełóż bitą śmietaną. Na wierzchu ułóż kawałki pomarańczy, zalej je galaretką, zastudź. Przykryj dwoma krążkami ciasta przełożonymi bitą śmietaną, udekoruj wiórkami i owocami.

Reklama
Reklama
Reklama