Reklama
Składniki:

gotowy spód biszkoptu,
1 łyżka soku z cytryny,
500 ml gęstego jogurtu naturalnego,
3 łyżeczki żelatyny,
2 łyżki miękkiej margaryny,
5 dag cukru,
1 opakowanie cukru waniliowego,
1 jabłka,
2 duże kiwi,
3 dag wiórków kokosowych.

Reklama
Przygotowanie:

Utrzeć margarynę z cukrami. Nie przerywając ubijania, wlewać jogurt. Zmiksować. Podgrzewać namoczoną żelatynę, aż się rozpuści. schłodzić, wlać do kremu jogurtowego, wymieszać, jeszcze przez chwilę ubijać. Obrane kiwi pokroić w plasterki. Jabłko ze skórką również pokroić w cząstki i skropić sokiem cytryny. Kremem posmraować biszkopt. Boki tortu oprószyć wiórkami kokosowymi, a wierzch ozdobić plasterkami kiwi oraz cząstkami jabłka.

Reklama
Reklama
Reklama