Reklama
Składniki:

5 łyżek mąki tortowej,
5 jajek,
7 łyżek cukru,
8 dag mąki ziemniaczanej,
3 łyżki kakao,
50 dag śmietanki kremówki,
5 jabłek,
1,5 l soku jabłkowego,
opakowanie cukru waniliowego,
łyżka żelatyny,
tłuszcz do tortownicy.

Reklama
Przygotowanie:

Z białek ubić pianę. Następnie ubijać, stopniowo wlewając żółtka i wsypując cukier. Wymieszać mąki z kakao. Połączyć z pianą. Tortownicę wysmarować tłuszczem. Wlać ciasto. Piec 30 minut. Obrać jabłka i pokroić na kawałki. Usunąć gniazda nasienne. Wsypać do soku jabłkowego. Obgotować. Dokładnie odsączyć. Cukier waniliowy ubić z 30 dag śmietany. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody. Wlać. Taki krem wymieszać z jabłkami. Biszkopt przekroić. Przełożyć kremem. Pozostałą śmietaną ubić. Posmarować tort.

Reklama
Reklama
Reklama