Torcik jogurtowy z owocami

Składniki:
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 150 ml śmietanki kremówki
- 1 szklanka cukru pudru
- cukier waniliowy
- 4 jajka
- 1 budyń śmietankowy
- 2 łyżki kaszy manny
- 1/2 kg mieszanych owoców jagodowych do dekoracji
Przygotowanie:
Schłodzony jogurt i kremówkę zmiksować na wysokich obrotach z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Połączyć z żółtkami, budyniem i kaszą. Białka ubić na sztywno z połową cukru pudru, dodać ddo masy jogurtowej, delikatnie wymieszać. Masę przelać do żaroodpornej formy, wstawić do naczynia z wodą. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury mniej więcej 190ºC i piec ok. 50 minut. Owoce przebrać, oczyścić, połowę zmiksować. Ostudzony sernik pokroić na porcje, każdą polać sosem owocowym i posypać świeżymi owocami.
Zamiast kaszy manny do masy można dodać podwójną ilość budyniu śmietankowego lub waniliowego.