Reklama
Składniki:

opakowanie podłużnych biszkoptów,
8 łyżek likieru kawowego,
1/2 szklanki śmietany kremówki,
6 kiwi,
3 łyżki cukru pudru,
25 dag serka mascarpone,
czekolada w proszku,
listki świeżej mięty.

Reklama
Przygotowanie:

Polać biszkopty likierem. Odsączyć. Połową biszkoptów wyłożyć dno formy. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Następnie wymieszać z serkiem. Obrane kiwi pokroić w plasterki. Połową kremu posmarować biszkopty. Położyć plasterki owoców. Przykryć resztą biszkoptów. Znów posmarować kremem i ułożyć na nim owoce. Resztą kremu posmarować wierzch i oprószyć czekoladą. Przykryć folią i włożyć na pięć godzin do lodówki. Posypać miętą przed podaniem.

Reklama
Reklama
Reklama