Reklama
Składniki:

1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
1 jajko,
1/3 szklanki cukru,
6 pomarańczy,
25 dag kremowego serka twarogowego,
1/2 łyżeczki esencji waniliowej,
2 łyżki posiekanych orzeszków pistacjowych,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Rozmrowić ciasto. Rozwałkować. Odciąć 15 centymetrów. Wysmarować formę tłuszczem. Wylepić ciastem. Nakłuć. Rozmącić jajko. Posmarować. !5 centmetrów owinąć wokół formy, aby powstał wyższy brzeg. Posmarować rozmąconym jajkiem. Opószyć dwoma łyżkami cukru. Piec w temp. 220 st. C przez 20 minut. Ostudzić. Obrac pomarańcze. Z jednej wycisnąć sok, pozostałe pokroić. Wymieszać serek z pozostałym cukrem, szczyptą soli, esencją i dwoma łyżkami soku z pomarańczy. Posmarowac ciasto. Ułozyć owoce. Posypać pistacjami. Włożyć na dwie godziny do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama