Tarta z kremem budyniowym

Opublikowano: 26.06.2008, 16:24
Reklama
Składniki:
Tarta:
10 dag cukru,
20 dag masła,
30 dag mąki,
1 jajko.
Krem budyniowy:
2 budynie,
0,5 litra mleka,
1 szklanka cukru,
3 żółtka.
Reklama
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto z mąki, cukru i masła. Owinąć folią. Wstawić na 60 minut do lodówki. Następnie rozwałkować. Blaszkę natłuścić. Wypełnić ciastem. Nakłuć widelcem. Piec w temp. 190 st. C. Zagotować szklankę mleka. Wymieszać drugą szklankę mleka z budyniem. Wsypać do zagotowanego mleka. Ugotować budyń. Utrzeć z żółtkami. Pozostawić do ostygnięcia. Posmarować upieczone ciasto.
Reklama
Reklama
Reklama