Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • 25-30 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 10 dag serka kremowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 żółtka

Na nadzienie:

  • 1 kg czereśni
  • 5 dag masła plus 2 łyżki
  • szklanka migdałów
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tartę z czereśniami!

  1. Z mąki, masła, serka i żółtek zagnieć ciasto.
  2. Owiń w folię, schłodź.
  3. Wylep nim foremkę.
  4. Czereśnie umyj, wydryluj, odsącz, rozłóż na cieście.
  5. Polej 2 łyżkami stopionego masła.
  6. Piecz 25 minut w temperaturze 190 stopni C.
  7. Z migdałów, masła, cukru, mąki i cynamonu przygotuj kruszonkę, posyp nią owoce.
  8. Piecz 15 minut.
  9. Podawaj na zimno lub ciepło z lodami.
Reklama

Zobacz inne przepisy na ciasta z czereśniami:

Tort z czereśniami - przepis
Sernik z czereśniami - przepis
Odwrócony czereśniowiec - przepis

Reklama
Reklama
Reklama