Reklama
Składniki:

50 dg brzoskwiń,
10 dg galaretki brzoskwiniowej,
3 łyżki dżemu morelowego,
15 dg mąki,
10 dg masła,
1 żółtko,
5 g cukru pudru,
1 łyżka śmietany,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Wymieszać mąkę ze szczyptą soli. Posiekać z masłem. Wsypać cukier. Wlać dwa żółtka. Zagnieść ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozmwałkować. Wylepić formę. Ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut. Ostudzić. Posmarować dżemem. Sprzyć, obrać i pokroić na platerki brzoskwinie. Ułożyć na dżemie, aby plasterki nachodziły na siebie. Przygotować galaretkę. Ochłodzić. Zalać owoce tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama