Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • gotowy blat na tartę
  • budyń waniliowy
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 25 dag sezonowych owoców - śliwek, porzeczek, itd.
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tartę biszkoptową ze śliwkami!

  1. Szklankę mleka zagotuj z cukrem.
  2. W pozostałym mleku rozpuść proszek budyniowy i wymieszaj.
  3. Wlej do gotującego mleka i mieszaj, aż budyń będzie gładki i gęsty.
  4. Jeszcze ciepły przelej na ciasto i dokładnie rozprowadź, ostudź.
  5. Owoce umyj, pozbaw pestek i szypułek.
  6. Jeśli trzeba, pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż na budyniu.
  7. Tartę podawaj dobrze schłodzoną.
Reklama

Zobacz więcej przepisów ze śliwkami:

Marynowane śliwki - przepis
Racuchy ze śliwkami - przepis
Ciasto ze śliwkami - najlepsze przepisy na ciasta i ciasteczka ze śliwkami

Reklama
Reklama
Reklama