Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 3 żółtka, szczypta soli
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 op. drożdży instant
  • 1/2 kg mąki
  • 2-3 jabłka
  • pół kostki margaryny
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na łatwe ciasto drożdżowe z jabłkami.

  1. Mleko podgrzać z cukrem, dodać żółtka, rozpuszczoną i ostudzoną margarynę i sól.
  2. Mąkę wymieszać z drożdżami.
  3. Połączyć z resztą składników.
  4. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
  5. Blachę natłuścić, wyłożyć połowę ciasta, przykryć plasterkami jabłek i resztą ciasta.
  6. Piec 45 min w temp. 160 st.
Reklama

Wypróbuj inne ciasta:

Ciasto drożdżowe z kruszonką
Cynamonowe ciasto drożdżowe
Czekoladki z kakaowym nadzieniem

Reklama
Reklama
Reklama