Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 17 dag miękkiego masła
  • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżeczki esencji waniliowej
  • 3 roztrzepane jajka
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 1 i 1/4 szklanki mleka
Reklama
Przygotowanie:
  1. Utrzeć masło z cukrem i esencją waniliową. Powoli dodawać jajka. Ciągle mieszać.
  2. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Cały czas ucierając masę maślaną, dodawać na przemian mleko i szypką mieszankę.
  3. Kwadratową blachę o boku 20 cm wysmarować tłuszczem. Wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto.
  4. Piec 55 minut. Po wyjęciu, zostawić ciasto w blaszce na 10 minut.
  5. Potem przełożyć na druciany stojak do ochłodzenia.
Reklama
Reklama
Reklama