Szarlotka z miodem - słodka chwila przyjemności. Sprawdź przepis!
Szarlotka z miodem to stosunkowo łatwe do przygotowania, pyszne ciasto. Miód dodaje wyjątkowego aromatu.
Opublikowano: 24.04.2008, 22:31
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Ciasto:
Reklama
- 25 dag mąki,
- 1/2 kostki masła,
- jajko,
- 2 łyżeczki miodu,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
Nadzienie:
- 60 dag jabłek,
- 3 łyżki miodu,
- 2 jajka,
- 5 dag mąki,
- 10 dag rodzynek.
Przygotowanie:
Posiekać masło z mąką. Dodać resztę składników. Zagnieść ciasto. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Obrać jabłka. Zetrzeć. Dodać miód, bakalie, mąkę i żółtka. Z białek ubić pianę. Połączyć.
Reklama
Rozwałkować ciasto. Włożyć do blachy. Ułożyć nadzienie. Piec godzinę w średnio nagrzanym piekarniku.
Reklama
Reklama
Reklama