Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Ciasto:

Reklama
  • 25 dag mąki,
  • 1/2 kostki masła,
  • jajko,
  • 2 łyżeczki miodu,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,

Nadzienie:

  • 60 dag jabłek,
  • 3 łyżki miodu,
  • 2 jajka,
  • 5 dag mąki,
  • 10 dag rodzynek.
Przygotowanie:

Posiekać masło z mąką. Dodać resztę składników. Zagnieść ciasto. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Obrać jabłka. Zetrzeć. Dodać miód, bakalie, mąkę i żółtka. Z białek ubić pianę. Połączyć.

Reklama

Rozwałkować ciasto. Włożyć do blachy. Ułożyć nadzienie. Piec godzinę w średnio nagrzanym piekarniku.

Reklama
Reklama
Reklama