Szarlotka z grzankami

Opublikowano: 08.09.2008, 23:30
Reklama
Składniki:
bułka paryska,
szklanka mleka,
2 jajka,
3 łyżki tłuszczu,
50 dag jabłek winnych,
4 łyżki cukru,
1,5 łyżki masła,
tarta bułka,
cukier puder.
Reklama
Przygotowanie:
W grube plastry pokroić bułkę. Następnie namoczyć je w mleku roztrzepanym z jajami. Usmażyć. Obrane owoce posiekać i wymieszać z masłem i cukrem. Poddusić na wolnym ogniu. Naczynie żaroodporne natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wyłożyć przygotowanymi grzankami. Potem ułożyć warstwę jabłek, przykryć grzankami. Układać warsty, aż naczynie zapełni się. Zapiec. Oprószyć cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama