Reklama
Składniki:

3 szklanki mąki,
20 dag margaryny,
2 żółtka,
1 jajko,
3/4 szklanki cukru,
2 łyżki śmietany,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa:
3 szklanki mleka,
2 budynie waniliowe,
jabłka.

Reklama
Przygotowanie:

Zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na pół godziny. Po czym podzielić na dwie części. Pierwszą częścią wypełnić blaszkę. Z obanych jabłkek usunąć gniazda nasienne. Pokroić w ósemki, które poukładać na cieście. W trzech szklankach mleka ugotować budynie. Lekko ostudzić. Ułożyć na jabłkach. Drugą część ciasta zetrzeć w taki sposób, aby przykryć całą powierzchnię budyniu. Piec w temp. 200 st. C przez 45 minut.

Reklama
Reklama
Reklama