Szarlotka po duńsku

Opublikowano: 31.05.2008, 22:57
Reklama
Składniki:
1 kg winnych jabłek,
25 dag tartej bułki,
15 dag masła,
10 dag cukru pudru,
250 ml śmietany kremówki,
250 ml dżemu malinowego (mały słoik),
aromat waniliowy.
Reklama
Przygotowanie:
Umyć jabłka, obrać i pokroić. Usunąć gniazda nasienne. Jabłka ugotować. Następnie zmiksować. Do stopionego masła wsypać bułkę tartą i cukier puder. Delikatnie podsmażyć. Stale mieszać. Pozostawić do ostudzenia. Do zmiksowanych jabłek wlać aromat. W szklanych miseczkach ułożyć na przemian mus jabłkowy, dżem i bułkę z cukrem. Ubić śmietanę. Udekorować.
Reklama
Reklama
Reklama